Fredrik Paulún om RLT

Under decennier har jag ägnat mig åt näringslära, skrivit om träning och gett allmänna hälsoråd kring bl a stress och sömn.

Under decennier har jag ägnat mig åt näringslära, skrivit om träning och gett allmänna hälsoråd kring bl a stress och sömn. Över 20 böcker har jag skrivit och läst de viktigaste vetenskapliga artiklarna och fördjupat mig i nyupptäckta områden som tarmflora, epigenetik etc och tyckte att jag hade ganska bra koll på hur man bör göra för må bra och hålla hälsan.

Därför var det en smärre chock för mig att inse att, parallellt med det jag tagit del av, har det pågått intensiv forskning kring hur ljus av olika våglängder påverkar hälsan. I praktiken ligger forskningen i gränslandet mellan hälsa och partikelfysik, så kanske är det inte så konstigt att man i min kostinriktade hälsobransch helt enkelt missat detta enorma forskningsområde. Snart är man upp i 10 000 artiklar om rödljusterapi (RLT) publicerade sedan 1960-talet så när jag väl öppnade dörren till denna för mig nya dimension var det bokstavligen som att gå in i en ny värld. Det visade sig att ljuset kunde ha starka effekter på kroppen och många av dessa liknade faktiskt vad hälsosam kost kan ha som minskade inflammationer, lägre blodsocker, minskat kroppsfett, ökad muskelmassa och högre energinivåer.

Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre och det var också orsaken till att jag tackade ja till att arbeta med produktutveckling hos Nutrilight (du förstår kanske hur namnet kom till?). Jag vill lära mig mer om RLT och hjälpa till att sprida budskapet om denna revolutionerande teknik som kan hjälpa så många människor. Det var också orsaken till att jag valde att skriva en bok i ämnet. Förutom nämnda effekter verkar det kunna hjälpa mot autoimmuna sjukdomar, eksem och andra hudbesvär, håravfall, sömnproblem, ledvärk och smärttillstånd i stort. Även föryngrande mekanismer som ökning av stamceller, förnyelse av nervceller och ökad kollagenbildning för mindre rynkor har rapporterats inom vetenskapen. Vi väntar fortfarande på studien som visar att RLT kommer förlänga livet hos den som använder det. Jag tror inte vi behöver vänta så länge…

Citat: ”Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre…”
Namn: Fredrik Paulún
Titel: Affärsutvecklare Nutrilight

Få erbjudanden och exklusiva förmåner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få exklusiva rabatter, få VIP-inbjudningar till event och bli först att ta del av nya produktlanseringar och få mer kunskap om rödljusterapi

Genom att klicka på Registrera dig bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Tack så mycket, välkommen till vårt nyhetsbrev!