Artiklar

Läs våra artiklar och ta reda på vetenskapen och annat kring våra produkter!

Ett svar till Filterpodden

Med anledning av Filters podcast Filterpodden, “102. Rött ljus för rödljusterapi” som släpptes den 19 april 2024 önskar vi på Nutrilight ge en replik till vad som tas upp i avsnittet.

Rödljusbehandling för ditt älskade husdjur

Rödljusbehandling används idag av miljoner människor för att förbättra hälsan, öka livskvaliteten och mildra sjukdomar. Man kan beskriva det som ett ”kosttillskott” av solljus, då det ger rött ljus och nära-infrarött ljus, precis som solen.

Utforska Ljusterapiprodukter: Traditionellt Rött vs. Nutrilights Blackline

För det andra, och lika betydelsefullt, har Blackline-serien dubbelt så många NIR-dioder jämfört med konventionella paneler med både rött och nära infrarött ljus.

Rödljusbehandling och Sockersug: En Nyckel till Att Hantera Begäret efter Sötsaker

Känner du dig frustrerad av det konstanta sockersuget som stör dina hälsomål? Det är tröstande att veta att det finns nya framsteg inom medicinsk forskning som pekar på potentiella lösningar för att hantera detta problem.

Få Smidigare Hud och Minska Rynkor Naturligt med Rödljusterapi

Upptäck hemligheten bakom rödljusterapi för att minska rynkor och främja hudens ungdomlighet naturligt.

Så väljer du rätt skönhetsprodukt

Optimalt Val för Strålande Hud och Skönhet: The Fox eller The Lynx?

Så väljer du rätt rödljuspanel

När det gäller rödljusbehandling har vi ett brett utbud av produkter som förbättrar både hälsa och skönhet.

Rödljusterapi under Sommaren

Många som använder rödljusterapi gör det för allmänhälsan, och för att förse kroppen med det ljus den behöver för att fungera normalt.

Rödljusterapi och smärta

Smärta kan orsaka av många saker, och inflammation är i regel en komponent. Därför är det självklart att de minskade inflammatoriska processerna spelar en stor roll.

Om Rödljusterapi i Näringspodden

Lyssna när hälsoexperterna Fredrik Paulún och Martin Brunnberg diskuterar rödljusterapi i Näringspodden.

Rödljusterapi för ökad kognition

Forskning visar att hjärnan påverkas av rödljusterapi, och både humör och kognition kan förbättras hos många individer.

Rödljusterapi och autoimmuna sjukdomar

Autoimmuna sjukdomar, det vill säga sjukdomar där kroppen angriper sig själv, är ett gissel för dem som drabbas. Beroende på vilken del av kroppen som angrips blir symptomen olika.

Rödljusterpi och ångest

Att vara människa är att ha ångest emellanåt. Även de mest lyckliga personer man kan tänka sig ältar saker och brottas med demoner. Det är helt enkelt så evolutionen hållit våra förföräldrar på tårna och gjort dem förberedda på både det ena och det andra.

Rödljusterapi och viktminskning

Det är lite oklart varför kroppssammansättningen blir förbättrad vid rödljusterapi (RLT), men det finns några teorier och det beror troligen på minst två faktorer.

Rödljusterapi och tarmhälsa

Många lider idag av dålig tarmhälsa med obalans mellan ”goda” och ”onda” bakterier vilket leder till inflammationer och försämrad tarmfunktion.

Rödljusterapi och stamceller

När man pratar om stamceller kommer vi så nära magi som det går inom biologin. Givetvis är det bara magiskt i bildlig mening, men visst väcker det framtidstro när du får höra att stamceller kan bli vilka celler som helst i kroppen?

Hanteringen av psoriasis i nytt ljus

Psoriasis är en autoimmun sjukdom som drabbar bland annat hud och leder i kroppen. Med ”autoimmun” menas att kroppens immunsystem felaktig angriper olika vävnader och strukturer i kroppen.

RLT och inflammationer

Värk är något som kan vara otroligt handikappande, framför allt om den är kronisk. Mycket tyder också på att ju längre smärtan finns, desto knepigare att behandla. Att knapra smärtstillande under långa perioder är sällan heller en lösning då läkemedlen kan sänka smärttröskeln och göra det ännu svårare att häva smärtan.

RLT och hjärtkärlhälsa

Vårt hjärta är symbolen för våra känslor och rent fysiologiskt har det förstås en central roll i våra kroppar. Tillsammans med blodkärlen försörjer de kroppens alla celler med näring och syre, samtidigt som nedbrytningsprodukter och andra oönskade ämnen transporteras bort.

RLT och blodtryck

Blodtrycket är en central del av hälsan. För att tillgodose behovet av syresatt blod till kroppens alla organ måste blodtrycket i de stora artärerna hållas på en jämn nivå. Blodtrycksregleringen sker genom en samverkan av det autonoma nervsystemet, hormoner och självregleringen lokalt i kärlväggarna.

RLT och beroende

Kanske förvånar rubriken dig? Kan RLT hjälpa vid beroendeproblematik? Ja, mycket tyder på det. Vi har alla släktingar, vänner eller bekanta som tampas med beroende av något slag, och kanske är du själv drabbad.

Kan man behandla autoimmuna sjukdomar med ljus?

Autoimmuna sjukdomar, det vill säga sjukdomar där kroppen angriper sig själv, är ett gissel för dem som drabbas. Beroende på vilken del av kroppen som angrips blir symptomen olika.

Fredrik Paulún om RLT

Under decennier har jag ägnat mig åt näringslära, skrivit om träning och gett allmänna hälsoråd kring bl a stress och sömn.

Fredrik Paulún om RLT

Under decennier har jag ägnat mig åt näringslära, skrivit om träning och gett allmänna hälsoråd kring bl a stress och sömn. Över 20 böcker har jag skrivit och läst de viktigaste vetenskapliga artiklarna och fördjupat mig i nyupptäckta områden som tarmflora, epigenetik etc och tyckte att jag hade ganska bra koll på hur man bör göra för må bra och hålla hälsan.

Därför var det en smärre chock för mig att inse att, parallellt med det jag tagit del av, har det pågått intensiv forskning kring hur ljus av olika våglängder påverkar hälsan. I praktiken ligger forskningen i gränslandet mellan hälsa och partikelfysik, så kanske är det inte så konstigt att man i min kostinriktade hälsobransch helt enkelt missat detta enorma forskningsområde. Snart är man upp i 10 000 artiklar om rödljusterapi (RLT) publicerade sedan 1960-talet så när jag väl öppnade dörren till denna för mig nya dimension var det bokstavligen som att gå in i en ny värld. Det visade sig att ljuset kunde ha starka effekter på kroppen och många av dessa liknade faktiskt vad hälsosam kost kan ha som minskade inflammationer, lägre blodsocker, minskat kroppsfett, ökad muskelmassa och högre energinivåer.

“Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre...”

Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre och det var också orsaken till att jag tackade ja till att arbeta med produktutveckling hos Nutrilight (du förstår kanske hur namnet kom till?). Jag vill lära mig mer om RLT och hjälpa till att sprida budskapet om denna revolutionerande teknik som kan hjälpa så många människor. Det var också orsaken till att jag valde att skriva en bok i ämnet. Förutom nämnda effekter verkar det kunna hjälpa mot autoimmuna sjukdomar, eksem och andra hudbesvär, håravfall, sömnproblem, ledvärk och smärttillstånd i stort. Även föryngrande mekanismer som ökning av stamceller, förnyelse av nervceller och ökad kollagenbildning för mindre rynkor har rapporterats inom vetenskapen. Vi väntar fortfarande på studien som visar att RLT kommer förlänga livet hos den som använder det. Jag tror inte vi behöver vänta så länge…

Få erbjudanden och exklusiva förmåner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få exklusiva rabatter, få VIP-inbjudningar till event och bli först att ta del av nya produktlanseringar och få mer kunskap om rödljusterapi

Genom att klicka på Registrera dig bekräftar du att du godkänner våra användarvillkor.
Tack så mycket, välkommen till vårt nyhetsbrev!