Nöjd-kund-garanti

Ifall du har något du vill behandla, som smärta eller hudbesvär, brukar effekten av rödljusterapi vara ganska uppenbar. För att verkligen kunna mäta resultaten av ljusterapin kan du ta bilder av hudbesvären minst en gång i veckan under behandlingstiden, och sedan jämföra de olika tillfällena. Även smärta kan man mäta genom att uppskatta hur svår den är från 1-10 där 10 är värst och 1 är ingen smärta. Gör noteringar före och efter varje behandlingstillfälle så att du får svart på vitt. Minnet sviker ofta när det gäller just smärtförnimmelser. Använder du rödljus panelen för prestationsökning är det också intressant att föra bok över resultaten, men det kan givetvis vara svårt att särskilja effekten från lamporna och övrigt som påverkar, som kost, vila och träningsintensitet. I övrigt brukar de flesta som använder lampan känna en känsla av välbehag som är uppenbar, men svår att sätta mätvärden på.

Latest Stories

Se alla

Ljusets stora antidepressiva effekt

Ljusets stora antidepressiva effekt

Ljus har länge varit känt för sin positiva inverkan på vår mentala hälsa. Ljusterapi har i decennier använts som behandling för att mildra symptom på depression, särskilt för dem som lider av årstidsbunden depression (SAD) – en form av depression som ofta förvärras under de mörka vintermånaderna. På senare tid har forskning kring ljusets påverkan på vår hjärna ökat, och man har även börjat utforska effekterna av olika typer av ljus, inklusive rödljusterapi, för att se hur de kan stödja vårt psykiska välbefinnande.

Läs mer

Rödljusterapi kan minska antalet fettceller

Rödljusterapi kan minska antalet fettceller

En ny studie visar att rödljusterapi kan bidra till fettnedbrytning genom att inducera apoptos i fettceller. I klarspråk betyder det färre fettceller.

Läs mer

Rödljusterapi ger starkare äldre!

Rödljusterapi ger starkare äldre!

En ny översiktsstudie undersöker hur rödljusterapi (PBM) kan fungera som ett komplement till styrketräning för äldre personer över 60 år. 

Läs mer