Artiklar

Nedan presenterasoberoende studier och forskning om rödljusterapi och fotobiomodulering, som vi tycker är intressanta.De studier och den forskning som presenteras här är utförda av oberoende forskare och institut. Nutrilight står inte för finansieringen av dessa studier och har ingen koppling till deras genomförande. Dessa studier avser generellt fotobiomodulering och har inte specifik koppling till Nutrilights produkter. Nutrilights produkter och tjänster är inte medicinska produkter och är inte avsedda att lindra, förebygga, behandla, bota eller diagnostisera någon sjukdom eller tillstånd. Om du är orolig för din hälsa, kontakta din läkare.

Se alle

Ljusets stora antidepressiva effekt

Ljusets stora antidepressiva effekt

Ljus har länge varit känt för sin positiva inverkan på vår mentala hälsa. Ljusterapi har i decennier använts som behandling för att mildra symptom på depression, särskilt för dem som lider av årstidsbunden depression (SAD) – en form av depression som ofta förvärras under de mörka vintermånaderna. På senare tid har forskning kring ljusets påverkan på vår hjärna ökat, och man har även börjat utforska effekterna av olika typer av ljus, inklusive rödljusterapi, för att se hur de kan stödja vårt psykiska välbefinnande.

Les mer

Rödljusterapi kan minska antalet fettceller

Rödljusterapi kan minska antalet fettceller

En ny studie visar att rödljusterapi kan bidra till fettnedbrytning genom att inducera apoptos i fettceller. I klarspråk betyder det färre fettceller.

Les mer

Rödljusterapi ger starkare äldre!

Rödljusterapi ger starkare äldre!

En ny översiktsstudie undersöker hur rödljusterapi (PBM) kan fungera som ett komplement till styrketräning för äldre personer över 60 år. 

Les mer

Rödljusterapi och svår närsynthet

Rödljusterapi och svår närsynthet

En ny studie visar att upprepad behandling med rödljusterapi effektivt kan bromsa utvecklingen av närsynthet hos barn och ungdomar med svår myopi. 

Les mer

Rödljusterapi vid cerebral pares (CP)

Rödljusterapi vid cerebral pares (CP)

Effekten av rödljusterapi har visat sig vara positiv eftersom den förbättrar muskelsmärta och spasticitet samt minskar mjölksyranivåerna.

Les mer

Rödljusterapi och IVF-behandlingar

Rödljusterapi och IVF-behandlingar

Denna studie undersökte användningen av rödljusterapi (LLLT) för att hjälpa kvinnor med återkommande misslyckade implantationer (RIF) att bli gravida.

Les mer

Rödljusbehandling och sockersug

Rødt lysterapi og sukkertrang: En nøkkel til å håndtere søttsug

Føler du deg frustrert over den konstante sukkertrangen som forstyrrer helsemålene dine? Det er trøstende å vite at det er nye fremskritt innen medisinsk forskning som peker på potensielle løsninger for å håndtere dette problemet.

Les mer

Rödljusterapi under Sommaren

Rødlysterapi om sommeren

Mange som bruker rødlysterapi gjør det for generell helse, og for å gi kroppen det lyset den trenger for å fungere normalt.

Les mer

Rödljusterapi och smärta

Rødt lys terapi og smerte

Smerte kan skyldes mange ting, og betennelse er vanligvis en komponent. Derfor sier det seg selv at de reduserte inflammatoriske prosessene spiller en stor rolle.

Les mer

Rödljusterapi för ökad kognition

Rødt lysterapi for økt kognisjon

Forskning viser at hjernen påvirkes av rødlysterapi, og både humør og kognisjon kan forbedres hos mange individer.

Les mer

Rödljusterapi och autoimmuna sjukdomar

Rødt lys terapi og autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer, det vil si sykdommer der kroppen angriper seg selv, er en plage for de som rammes. Avhengig av hvilken del av kroppen som er påvirket, vil symptomene være forskjellige.

Les mer

Rödljusterapi och ångest

Redljusterpi og angst

Å være menneske er å ha angst noen ganger. Selv de lykkeligste menneskene man kan tenke seg sliter med ting og demoner. Det er rett og slett hvordan evolusjonen holdt våre forfedre på tå hev og gjorde dem forberedt på både det ene og det andre.

Les mer

Fredrik Paulún om RLT

Under decennier har jag ägnat mig åt näringslära, skrivit om träning och gett allmänna hälsoråd kring bl a stress och sömn. Över 20 böcker har jag skrivit och läst de viktigaste vetenskapliga artiklarna och fördjupat mig i nyupptäckta områden som tarmflora, epigenetik etc och tyckte att jag hade ganska bra koll på hur man bör göra för må bra och hålla hälsan.

Därför var det en smärre chock för mig att inse att, parallellt med det jag tagit del av, har det pågått intensiv forskning kring hur ljus av olika våglängder påverkar hälsan. I praktiken ligger forskningen i gränslandet mellan hälsa och partikelfysik, så kanske är det inte så konstigt att man i min kostinriktade hälsobransch helt enkelt missat detta enorma forskningsområde. Snart är man upp i 10 000 artiklar om rödljusterapi (RLT) publicerade sedan 1960-talet så när jag väl öppnade dörren till denna för mig nya dimension var det bokstavligen som att gå in i en ny värld. Det visade sig att ljuset kunde ha starka effekter på kroppen och många av dessa liknade faktiskt vad hälsosam kost kan ha som minskade inflammationer, lägre blodsocker, minskat kroppsfett, ökad muskelmassa och högre energinivåer.

“Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre...”

Plötsligt var gränserna mellan partikelfysik och näringslära inte så tydliga längre och det var också orsaken till att jag tackade ja till att arbeta med produktutveckling hos Nutrilight (du förstår kanske hur namnet kom till?). Jag vill lära mig mer om RLT och hjälpa till att sprida budskapet om denna revolutionerande teknik som kan hjälpa så många människor. Det var också orsaken till att jag valde att skriva en bok i ämnet. Förutom nämnda effekter verkar det kunna hjälpa mot autoimmuna sjukdomar, eksem och andra hudbesvär, håravfall, sömnproblem, ledvärk och smärttillstånd i stort. Även föryngrande mekanismer som ökning av stamceller, förnyelse av nervceller och ökad kollagenbildning för mindre rynkor har rapporterats inom vetenskapen. Vi väntar fortfarande på studien som visar att RLT kommer förlänga livet hos den som använder det. Jag tror inte vi behöver vänta så länge…